dissabte, 12 de novembre del 2016

Intel·ligències múltiples

QUÈ SÓN LES INTEL·LIGÈNCIES MÚLTIPLES?

La teoria de les intel·ligències múltiples, va ser proposada per Howard Gardner el 1983.
Aquest model proposa que totes les persones tenen vuit tipus d’intel·ligència que, relativament interrelacionats com una ret de conjunts autònoms, determinen el comportament, la manera d’aprendre, captar, comprendre, entre d'altres, el món que les envolta. Aquestes intel·ligències són les següents:

·         Intel·ligència musical: facilitat en la composició, la interpretació, la transformació i la valoració de tot tipus de música i sons. Es distingeix pel plaer de sentir la música, els sons i els ritmes.

·         Intel·ligència lingüística: es distingeix pel plaer en el llenguatge i la parla.

·         Intel·ligència lògica-matemàtica: es distingeix per les elevades  habilitats en la resolució de problemes lògics i en les matemàtiques.

·         Intel·ligència espacial: consisteix a formar un model mental del món en tres dimensions, pensen en imatges, en espais i en superfícies.

·         Intel·ligència corporal-cinestèsica: és la capacitat d'utilitzar el mateix cos per realitzar activitats o resoldre problemes.

·         Intel·ligència interpersonal: és la capacitat de comprendre i entendre altres persones i treballar eficientment amb elles. 

·         Intel·ligència intrapersonal: és la capacitat per comprendre's a un mateix que contingui els desitjos propis i pors i, utilitzar aquesta informació en la vida.

·         Intel·ligència naturalista: és la capacitat que tenim per distingir, classificar i utilitzar elements naturals.

Resultado de imagen de inteligencies multiples vikipedia
És interessant que els professors coneguin aquests tipus d’intel·ligències per a poder potenciar-les en els alumnes. Sent conscients dels diferents tipus intel·ligències que volem reforça, podem crear les activitats adequades per a treballar-les.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada