dijous, 20 d’octubre del 2016

Pissarra digital interactiva

APLICACIONS DIDÀCTIQUES I METODOLÒGIQUES DE LA PISSARRA DIGITAL INTERACTIVA

Una pissarra digital interactiva (PDI) és un sistema tecnològic integrat per un ordinador i consisteix en un ordinador connectat a un projector de vídeo que en una superfície llisa i rígida (la pissarra), en la que es pot interactuar, projecta el senyal de l’ordinador per a visualitzar els continguts, generalment, en grup. Des d’aquesta superfície pot controlar-se l’ordinador, fer anotacions manuscrites en la pissarra i guardar-les, imprimir-les, gravar les activitats, etc.

Els elements bàsics d’una pissarra digital són: ordinador, projector, mitjà de connexió, pantalla interactiva, softwere de la pissarra interactiva.

Cal plantejar-se si aquest instrument i les noves tecnologies en general a l’aula poden millorar l’ensenyament i l’aprenentatge?  

Algunes persones pensen que pot generar problemes o suposa fer canvis tant en instal·lacions, mentalitat o metodologia. Malgrat tot, penso que aquesta eina ens proporciona una sèrie de grans avantatges i facilitats a l’hora d’impartir les classes i  és molt útil en les classes tant per als professors com per als alumnes.

Beneficis per als alumnes:

-                   - Augment de la motivació per a l’aprenentatge
-                   - Facilita la comprensió
-                   - Classes més dinàmiques i visuals
-                   - L’alumnat pot tornar a veure les classes, ja que es pot guardar tot el que es fa en la pissarra
-                   - Afavoriment dels alumnes amb discapacitats
-                   - Increment de la participació i l’atenció

Beneficis per als professors:

-                  -  Millora de les presentacions
-                  -  Possibilitat de guardar i enviar les classes
-                  -  Interès i desenvolupament professional
-                  -  Classes més atractives i dinàmiques
-                  -  Flexibilitat i espontaneïtat de les classes
-                  -  Estalvi de temps

                                             Resultado de imagen de pizarra digital interactiva  








dijous, 13 d’octubre del 2016

Google Drive

APLICACIONS DIDÀCTIQUES I METODOLÒGIQUES DE GOOGLE DRIVE


Google Apps és un conjunt d'aplicacions que ens permeten organitzar-nos i comunicar-nos de forma segura en els nostres treballs. A més, aquest servei de Google és gratuït.


Google Drive
 és una d'aquestes aplicacions que formen part de Google Apps i com ja he dit, ens facilitarà el treball en grup. Podem definir-la com un servei d'allotjament d'arxius que ens permet fer tot aquest tipus de gestions amb els documents:


- Crear-los, guardar-los i compartir-los.
- Invitar a altres usuaris perquè puguin veure'ls i editar-los.
- Publicar documents en línia perquè estiguin disponibles per a tothom.
- Enviar-los per correu electrònic.
- Descarregar-los.


Com podem utilitzar aquesta aplicació els mestres?



Ens pot ser útil per a contactar i prendre decisions de manera més ràpida i còmoda amb els pares i mares dels alumnes, fent servir els fulls de càlcul, documents, presentacions i formularis. També ho podem utilitzar per a treballar amb la resta de professors del centre. En conclusió, ja hem vist que Google Drive ens pot ajudar en el nostre treball, ja que ens el facilita i el simplifica.



dijous, 6 d’octubre del 2016

WebQuest


QUÈ ÉS I APLICACIONS D'UNA WEBQUEST

En l'entrada d'avui anem a parlar de la WebQuest. Però què és aquest espai? Doncs la WebQuest queda definida com:


 "Una WebQuest és una proposta didàctica de recerca guiada, que utilitza principalment recursos d’Internet. Té en compte el desenvolupament de les competències bàsiques, contempla el treball cooperatiu i la responsabilitat individual, prioritza la construcció del coneixement mitjançant la transformació de la informació en la creació d’un producte i conté una avaluació directa del procés i dels resultats."


La WebQuest de Catalunya es divideix en apartats on podem trobar tota la informació que ens proporciona aquesta web. Són els següents:





QUINES APLICACIONS DIDÀCTIQUES I METODOLÒGIQUES TÉ UNA WEBQUEST PER A UN NEN/A D'EDUCACIÓ INFANTIL?


Permiteix als alumnes aprendre de manera fàcil desenvolupant les seues habilitats de cerca en la web i analitzar, sintetitzar, jutjar i crear la informació. A més, en una WebQuest trobarem algunes activitats que es poden realitzar amb els nens per a aprendre d'una manera dinàmica i diferent. En conclusió, és una manera interessant de motivar i fer aprendre als alumnes.